Vonk in de Zuidas

Voor de opening van ArtAmsterdam zijn we ook nog even langs de kunstkapel geweest. Daar is momenteel de tentoonstelling Vonk in de Zuidas te zien. Dus voor wie nog naar […]

Voor de opening van ArtAmsterdam zijn we ook nog even langs de kunstkapel geweest. Daar is momenteel de tentoonstelling Vonk in de Zuidas te zien. Dus voor wie nog naar ArtAmsterdam gaat; even het park door en naar de kunstkapel. Daar kregen we een rondleiding van Bob Konsten.

Persbericht;


Vonk in de Zuidas
Op donderdag 14 april om 17.00 uur opent de nieuwe expositie ‘Vonk in de Zuidas’ die i.s.m. Bougie Art Foundation wordt georganiseerd. Voor deze tentoonstelling selecteerden Bob Konsten en Wendeline Thole actuele kunst van jong talent op kunstacademies in Nederland en België. Voor ‘Vonk in de Zuidas’, een feestelijke kunstexplosie in Zuidas, werden de volgende tien kunstenaars uitgenodigd: Stijn Bastianen, Caroline de Bruijn, Bram van Leeuwenstein, David Pedraza, Tom Poelmans Eva Spierenburg, Marten van Wijk, Sarah de Vos, Sander van Wettum en Thijs Zweers.
Binnen het randprogramma wordt gefocust op de verbinding tussen kunstenaars en het publiek om het genieten, verzamelen en het maken van kunst te stimuleren. Dat wordt gedaan met sprekers, workshops en ontmoetingsmomenten voor het publiek. Zo zullen op donderdag 28 april Ruben van Zwieten (Zingeving Zuidas) en kunstrecensent Anne Berk een tweegesprek houden over Kunst en Religie. Tijdens de Art Amsterdam organiseert Bougie op donderdag 12 mei met Cobra Contemporary een bijeenkomst met als onderwerp: de waardebepaling en kwaliteitscriteria van kunst. (Voor het volledige nevenprogramma zie: www.bougieartinitiatives.nl en www.virtueel-museum.nl).

Bij binnenkomst sta je meteen voor het werk van Sarah de Vos, zij studeert momenteel aan de Ateliers, ook hebben we haar werk hier en hier al eens voorbij zien komen.

Marten van Wijk presenteert zijn serie ’16 graden’, dat verwees naar de temperatuur onder de grond. In zijn serie laat hij verlaten ondergrondse plekken in Amsterdam zien.

Caroline de Bruijn presenteert werk dat mij nogal arbeidsintensief leek om te maken. Verder vond ik het wel een mooie presentatie.


Bram van Leeuwenstein presenteert een op schaal gemaakte Lamborgini van zelfgebakken potjes.

Verder is er werk van Thijs Zweers te zien.

Tom Poelmans beslaat met zijn schilderijen een gebied tussen harde abstractie en cartooneske figuren.

Het werk van Stijn Bastianen vertoont sporen van gelijkenis. Maar hier geen harde abstractie.

Sander van Wettum maakte een ontzettend mooie strakke, formeel georiënteerde reeks met stedelijke stillevens.

Bij het werk van Maarten Rots zien we drie videoschermpjes met vreemde mannen die onnavolgbare dingen doen.

Eva Spierenburg schildert rauwe doeken waarin mens en dier steeds op vreemde wijze in verbinding met elkaar staan.

Dan was er nog werk te zien van David Predaza, die hadden we al eerder in Den Haag zien hangen.

Ook werden er nog een bar en een caravan tentoongesteld (helaas was de bar gesloten) alleen ben ik in alle haast vergeten de naam van de kunstenaar/kunstenares te fotograferen. Dus als iemand het weet mag hij het zeggen.