Tomorrow Never Knows (Open Call)

In hoeverre zal het internet de huidige podia overnemen? Die vraag werd mij gesteld in aanloop van de tentoonstelling bij Arti et Amicitae; Tomorrow Never Knows. Ook al zijn blogs alternatieve […]

In hoeverre zal het internet de huidige podia overnemen? Die vraag werd mij gesteld in aanloop van de tentoonstelling bij Arti et Amicitae; Tomorrow Never Knows.

Ook al zijn blogs alternatieve podia om kunst zichtbaar te maken, uiteindelijk gaan mensen toch naar het ‘echte’ werk kijken. Al is het maar om een selfie te maken. Het is dus niet per se zo dat het internet de fysieke kunstwereld overbodig maakt, eerder is het een aanvulling op wat er al is.

Toch wringt er iets, als Lost Painters bezoek ik tentoonstellingen die er al zijn. Ik maak niet iets zichtbaar wat niet al eens elders zichtbaar is geweest bij die galeries, musea, initiatieven of andere tentoonstellingsplekken.

Daarom lijkt het me mooi om eens het andersom te doen. Bij deze een Open Call. Tot zaterdag de 20 juni om 23:59 mag iedereen één werk* insturen naar OpenCall@Lost-Painters.nl In principe zal ik dan alles downloaden en on-line zetten met het idee dingen zichtbaar te maken die dat eerder nog niet waren.

Bestandsformaten GIF, JPG, URLs, YouTube, Vimeo en andere reguliere web-friendly formaten, niet breder dan 1600 px en niet hoger dan 1600 px. Bestanden groter dan 5mB publiceer ik niet. Het zou fijn zijn als je de volgende bestandsnaam gebruikt.

Naam Kunstenaar – Titel werk – breedte x hoogte x diepte cm, Materiaal en materiaal, jaartal

Ik ben benieuwd…

 

*Lost Painters krijgt geen rechten over de ingezonden beelden, al is het natuurlijk wel zo dat anderen het werk kunnen downloaden. Bescherming van de beeldrechten is niet Lost Painters of vertegenwoordigers daarvan zijn verantwoordelijkheid. Lost Painters behoudt het recht om werk niet te publiceren als het dat niet passend acht.