Ron Mandos; Best of Graduates 2019

De afgelopen weken bezocht ik alle eindexemen exposities in Nederland (en een aantal in Vlaanderen). Het is altijd plannen en hopen dat de treinen meezitten. Soms twee academies op één […]

De afgelopen weken bezocht ik alle eindexemen exposities in Nederland (en een aantal in Vlaanderen). Het is altijd plannen en hopen dat de treinen meezitten. Soms twee academies op één dag, soms doorkuis je dagen opeen dezelfde treinstations onderweg naar academies. Het is daarmee lang niet voor iedereen weggelegd om al die exposities te bezoeken. Laat staan om vervolgens een selectie te maken van wat er over blijft.

Voor de thuisblijvers is er ieder jaar de Best of Graduates bij Ron Mandos. Voor de meeste een globale samenvatting van wat er dit jaar zoal te zien is, voor mij een afsluiting en een eerste referentie van wat er daadwerkelijk is blijven hangen. Zoals ieder jaar betreft het slechts een selectie en zo ook dit jaar zijn er kunstenaars afwezig die ik hier graag gezien zou hebben, en andersom. Van sommige kunstenaars gaan we duidelijk nog meer horen, van merendeel zijn we over een paar jaar al weer vergeten dat ze er tussen zaten. Er zullen nog vele schiftingen volgen de komende periode voor ook deze jonge kunstenaars.

Voor nu, een beeldverslag van wat er zoal te zien is bij Best of Graduates dat niet al eerder hier te zien was, of ander werk van dezelfde makers dat hier al te zien was.

Deze tentoonstelling is nog tot en met 31 augustus te zien bij Ron Mandos te Amsterdam.