NP3; Bredewold & Kristensen – Bad luck, Good luck

Ik was in Groningen voor de afstudeerexposities van Minerva en Frank Mohr, en had het geluk dat ik rondgeleid zou worden in Groningen door iemand die wel bekend is aldaar. […]

Ik was in Groningen voor de afstudeerexposities van Minerva en Frank Mohr, en had het geluk dat ik rondgeleid zou worden in Groningen door iemand die wel bekend is aldaar. Zodoende kwam ik ook bij NP3 terecht. Van de ruimte had ik nog nooit gehoord. Dat is ook niet zo vreemd, want ik kom dus niet zo vaak in het hoge noorden. Het bestaat uit drie grote ruimtes waar tentoonstellingen gehouden worden, 1 ruimte is nu voor aankomend designtalent en de andere twee tonen werk van Bredewold & Kristensen. Daar had ik ook nog nooit van gehoord.

Maar ik liep dus compleet blanco het gebouw in, de ruimte kende ik niet en ik had geen flauw idee wat ik kon verwachten.

Ruimte 1 toonde het eerste werk;

Bredewold & Kristensen - Sucking Dick for Whatever

Bredewold & Kristensen - Sucking Dick for Whatever

Bredewold & Kristensen - Sucking Dick for Whatever

Bredewold & Kristensen - Sucking Dick for Whatever

Bredewold & Kristensen - Sucking Dick for Whatever

Bredewold & Kristensen - Sucking Dick for Whatever

Bredewold & Kristensen - Sucking Dick for Whatever

Bredewold & Kristensen - Sucking Dick for Whatever

Bredewold & Kristensen - Sucking Dick for Whatever

Bredewold & Kristensen - Sucking Dick for Whatever

Bredewold & Kristensen - Sucking Dick for Whatever

Bredewold & Kristensen - Sucking Dick for WhateverRuimte 2 toonde het tweede werk;Bredewold & Kristensen - Strange Fruit

Bredewold & Kristensen - Strange Fruit

Bredewold & Kristensen - Strange Fruit

Bredewold & Kristensen - Strange Fruit

Bredewold & Kristensen - Strange Fruit

Bredewold & Kristensen - Strange Fruit

Bredewold & Kristensen - Strange Fruit

Bredewold & Kristensen - Strange Fruit

Bredewold & Kristensen - Strange Fruit

Bredewold & Kristensen - Strange Fruit

Bredewold & Kristensen - Strange Fruit

Volgens mij erg helder werk, engagement is duidelijk, met een vleugje sarcastische humor en netjes gemaakt.  Heeft er iemand uitleg hiervoor nodig? Het knappe ervan vind ik de toegankelijkheid van het werk, iedereen herkent de kwaliteiten ervan en het is nog eens leuk ook. Gewoon echt sympathiek leuk werk. Enige wat jammer is: het zijn maar twee werken, ik kreeg trek in meer! Dus als iemand me kan zeggen waar meer werk te zien is hoor ik het graag.

Gewoon gaan kijken in NP3 tot 14 augustus.