KunstRAI 2023

De KunstRAI is niet de meest spannende hedendaagse kunstbeurs die er is. Hoewel de editie van 2023 aanzienlijk minder saai is dan die van het jaar ervoor zijn het weer […]

De KunstRAI is niet de meest spannende hedendaagse kunstbeurs die er is. Hoewel de editie van 2023 aanzienlijk minder saai is dan die van het jaar ervoor zijn het weer vooral geruststellende kunstwerken. Keurig en kleurrijk voor aan de muur. Voor rafelrandjes en enige wrijving moet je goed zoeken. Het lijkt alsof de KunstRAI de afgelopen jaren alsmaar braver en meer voorspelbaar is geworden. Toch is het niet alsof ieder jaar exact dezelfde galeries weer opnieuw dezelfde kunstenaars tonen, er is best wel wat wisseling en gelukkig ook jonge aanwas. Bij die laatste groep zijn dan verhoudingsgewijs ook meer ontdekkingen te doen. Voor de ingewijden weinig spannends, maar daar is de KunstRAI ook duidelijk niet meer voor. Het is duidelijk bedoeld voor een brede doelgroep aan (mogelijke) kunstkopers. Daar hoor ik duidelijk niet bij.

Het zou zonde zijn als het er niet was om hedendaagse kunst voor een breed publiek toegankelijk te maken, maar artistiek is het dermate voorspelbaar dat het voor de echte liefhebbers en fijnproevers overbodig is. Al met al is het een haat liefde verhouding met deze beurs.

Hier volgt een beeldverslag met wat er zoal om diverse redenen opviel.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,