Incubate 2010 (dag 4)

Deze avond was Incubate bij vlagen keihard, diegene die daar van houden konden hun hart ophalen in de V39. Waar er de hele avond snoeiharde metal, trash metal, heavy dark […]

Deze avond was Incubate bij vlagen keihard, diegene die daar van houden konden hun hart ophalen in de V39. Waar er de hele avond snoeiharde metal, trash metal, heavy dark trash metallic, screamo doomcore en speedy trash metal te beluisteren viel. Bands die passeerden waren; The Hunger, Expulsion, Drainland en Shakiri. Wel jammer dat het iets te rustig was om een flinke moshpit op te bouwen. Voor de betere anarcho-syndicalistische hip hop moesten we naar de paradox. Drowning Dog en Malatesta maakten er geen geheim van, hun muziek was politiek, links, anarchistisch, socialistisch, anti fascistisch en op de maat.

Drowning Dog en Malatesta in Paradox

Drowning Dog en Malatesta in Paradox

Achter het de rappers en DJ werden beelden geprojecteerd die, zo leek het, direct waren geïmporteerd uit de kraakwereld. Dus vooral hip hop met een punky edge. Het woord propaganda misstaat deze band dan ook niet in de incubate festival guide. Verder ging het wild beamen van het werk van Hester Scheurwater ook door.

Een echte Hester Scheurwater wildbeamen

Een echte Hester Scheurwater wildbeamen

En de resultaten van de door Hester gegeven workshop waren ook te zien.

Hester Scheurwater workshop bij Cul de Sac

Hester Scheurwater workshop bij Cul de Sac

Iets minder radicaal was Lucky Dragons zoals de titel al enigszins impliceert. Dat was te zien in de Cul de Sac. Het optreden was eerst en vooral experimenteel. vooral mooi hierbij waren de momenten van publieks participatie. De muziek en het licht werd beinvloed  door het publiek met allerhande materialen waarvan ik de gebruiksfunctie niet altijd wist te herleiden.

Lucky Dragons

Lucky Dragons

Morgen meer nieuws.