Heden; Hedens Haagse Zomer

Uit mijn rondje Den Haag, een rondje door Heden. Daar was ik nog nooit geweest en dat werd hoog tijd. Bij Heden vullen ze de zomer met een estafette-tentoonstelling waarvan […]

Uit mijn rondje Den Haag, een rondje door Heden. Daar was ik nog nooit geweest en dat werd hoog tijd. Bij Heden vullen ze de zomer met een estafette-tentoonstelling waarvan de eerste etappe is met hoofdzakelijk Ton van Kints en Theun Govers en het tweede deel hoofdzakelijk met Andrea Freckmann en Moran Fisher.

Mooi is dat er twee verse talenten bij zitten die ik het jaar ervoor nog in KABK zag op de eindexpositie. De andere twee heb ik ook al eens voorbij zien komen. Allemaal prima schilderwerk of werken op basis van de schilderkunst die het goed doen. Het zijn werken die voor veel mensen toegankelijk zijn maar toch zeker niet flauw zijn. De werken van vooral Freckmann blinken daarin uit. Nog altijd word ik er persoonlijk niet heel warm van, maar ik begrijp dat anderen er wel en terecht voor vallen.

Andrea Freckmann - Das leben ist kein Ponyhof

Andrea Freckmann - Das leben ist kein Ponyhof

Andrea Freckmann

Andrea Freckmann

Andrea Freckmann - Da war einmal (1)

Andrea Freckmann - Da war einmal (1)

 

Van Theun Govers kan ik weinig zeggen, er hangt slechts 1 werk. Ik heb het vermoeden dat hij wat concentratie mist ten opzichte van KABK maar het werk is wel een stukje groter dan ouder werk.

Theun Govers - zonder titel

Theun Govers - zonder titel

Moran Fisher heb ik ook al eens eerder gezien, haar werk is op een decoratief foefje gebaseerd en dat is toch een beetje jammer. Toch heeft het ook wel een scherp randje wat ik verder niet kan benoemen. Dat onbenoembare randje maakt het werk toch spannend.

Morgan Fisher

Moran Fisher

Moran Fisher (detail)

Moran Fisher (detail)

Moran Fisher

Moran Fisher

Moran Fisher (detail)

Moran Fisher (detail)

Morgan Fisher - zonder titel

Moran Fisher - zonder titel

Morgan Fisher - Zonder titel (detail)

Morgan Fisher - Zonder titel (detail)

Onbekend (Morgan Fisher? /Ton van Kints?)

Moran Fisher - Tattoo

Ton van Kits valt ook een beetje buiten de boot bij deze expo met slechts 1 werk en daar ga ik dan ook verder niets over zeggen, te weinig context. Wel spannend werkje.

Ton van Kints - Surinaams Ornament

Ton van Kints - Surinaams Ornament

Heden zet een mooie presentatie neer met een erg veelzijdige, veelal toegankelijke collectie met veel kwaliteit. Voor een kunstuitleen (ook al heb ik die niet zo heel veel van binnen gezien) in elk geval erg goed. Ook is de tentoonstellingsruimte erg goed, mooi licht en een ruimte die niets te groot of te klein is. Daarbij is het super dat ze vaak jonge talenten oppikken en dat maakt het allemaal toch wat frisser dan galerieën die soms lijken vastgeroest met hun stal.

Heden

Heden

Heden

Heden (met een Marinus Lut?)

Onbekend en Linda Arts

Onbekend en Linda Arts

Onbekend

Moran Fisher - Strawberries Cake

 

Onbekend

Onbekend

Onbekend

Onbekend

Onbekend

Onbekend

… En wederom heb ik Jacko Brinkman misgelopen. Ik wilde nu onderhand toch wel eens weten wie er achter dat blog zat (en waarom hij daarmee gestopt is!).