Eindexamen Expositie; Maastricht Institute of Arts 2020-2021

Net als Enschede koos ook Maastricht ervoor om de afstudeerpresentatie van 2020 te combineren met die van 2021. Omdat het aantal studenten daar gemiddeld lager ligt bij andere academies valt […]

Net als Enschede koos ook Maastricht ervoor om de afstudeerpresentatie van 2020 te combineren met die van 2021. Omdat het aantal studenten daar gemiddeld lager ligt bij andere academies valt het helemaal niet zo op, de verdubbeling maakt dat het bij andere academies een gebruikelijke lichting zou zijn.

Het nadeel is wel, dat de ruimte dus voor het aantal studenten gehalveerd wordt. Normaal gesproken hebben de jonge kunstenaar met ongeveer tien studenten het hele pand voor zich. Ze kunnen dan meermaals op verschillende manieren hun werk tonen en zo een diepere blik geven in hun praktijk. Dit keer moest de ruimte meer verdeeld worden met als bijgevolg dat ze vaak met minder moeten overtuigen. Daar slagen de meesten in, maar toch mis je de diepgang die zo typisch is voor het jaarlijkse bezoek aan deze academie.

Verder is er eigenlijk weinig anders dan andere lichtingen. Maastricht weet net als andere lichtingen te verrassen met overtuigende en eigenzinnige presentaties. Wars van alle modegrillen van het reguliere circuit worden hier oeuvres opgestart die al snel hun eigen weg weten te vinden in het werkveld.

Hier volgt een beeldverslag van wat er verder zoal om diverse redenen opviel.