Eindexamen Expositie; AKV/Sint Joost Masters

Er is nog een eindexamenexpositie die ik had bezocht, die van de masters van AKV/SintJoost. Daar waar de masters van Frank Mohr niet echt wisten te boeien weten de masters […]

Er is nog een eindexamenexpositie die ik had bezocht, die van de masters van AKV/SintJoost.

Daar waar de masters van Frank Mohr niet echt wisten te boeien weten de masters uit Den Bosch en Breda dat wel. Hoe kan dat? Goede vraag waar ik zo geen antwoord op heb. Ik heb zelf het idee de laatste tijd dat als er op een dergelijke tentoonstelling enkele werken zijn die me echt weten te verbluffen ik al snel de hele tentoonstelling goed ga vinden.

Waren er hier dan opvallend goede werken onder de afstudeerders? Ja dat zeker.

Allereerst, door Marjolein Busstra,  een prachtige documentaire. Het concept is eigenlijk simpel, wie zou ik zijn als ik een andere omgeving zou hebben gehad, of wat maakt mij eigenlijk mij? Goede vragen die op een heel simpele doeltreffende manier worden uitgezocht. Eigenlijk had dit gezien moeten worden.

AlterEgo's

AlterEgo’s

AlterEgo's

AlterEgo’s

Dan was er een afdeling grafisch (naast fotografie en beeldende kunst), deze wist me helaas niet zo te boeien terwijl ik toch er van uitga dat er een hoop tijd en aandacht in zit.

Afdeling Grafisch

Afdeling Grafisch

Ander opmerkelijk werk, Emy de Rooij met een stel foto’s en een ruimtelijk werk (gok ik).

Emy de Rooij - Cry Me A Flower (connontation on cry me a river)

Emy de Rooij – Cry Me A Flower (connontation on cry me a river)

Emy de Rooij - Cry Me A Flower (connontation on cry me a river)(detail)

Emy de Rooij – Cry Me A Flower (connontation on cry me a river)(detail)

Ophelia maar dan wat hipper.

Emy de Rooij - It's in the Water Baby

Emy de Rooij – It’s in the Water Baby

Maar dit is dus ook van haar.

Emy de Rooij

Emy de Rooij

En volgens mij (maar dat weet ik dus niet zeker) dit ook. Super strak werk eigenlijk.

Emy de Rooij (?) - True Colours

Emy de Rooij (?) – True Colours

Ian de Ruiter is al een poosje bezig met nogal divers werk. Zijn het nu kinetische dingetjes of foto’s of sculptuur of waar in hemelsnaam kijk ik eigenlijk naar? Voor mij is het een gigantisch groot vraagteken. Maar wat ik wel zeker weet is dat het is wat het moet zijn. Dus, ik geloof dat ik hier tekortschiet inhoudelijk. Wel ziet het uit alsof er veel plezier in zit en esthetisch is het ook plezierig. Ach, dat is soms ook voldoende.

Ian de Ruiter

Ian de Ruiter

Ian de Ruiter - World Game

Ian de Ruiter – World Game

Ian de Ruiter - World Game

Ian de Ruiter – World Game

Ian de Ruiter - World Game (detail)

Ian de Ruiter – World Game (detail)

Dan een absolute topper naar mijn smaak, Lorelinde Verhees. Een ontzettend goede spanning tussen sculptuur en fotografisch beeld.

Lorelinde Verhees

Lorelinde Verhees

Lorelinde Verhees

Lorelinde Verhees

Loreline Verhees

Lorelinde Verhees

Geschilderd werd er ook, met een hele lap tekst over hoe Manuel Eiris tot die schilderijen kwam.

Manuel Eiris

Manuel Eiris

Manuel Eiris (detail)

Manuel Eiris (detail)

Peter Tijhuis laat mensen lopen, naar het Zuiden naar ik aanneem.

Peter Tijhuis - De Zuidelijke Wandeling

Peter Tijhuis – De Zuidelijke Wandeling

Meestal levert tekstueel werk nogal saai beeld op. Thomas I’Anson bewijst dat dat absoluut niet het geval hoeft te zijn. Niet alleen is het inhoudelijk interessant, beeldend is het ontzettend indrukwekkend. Niet alleen door het formaat maar vooral door de manier van vormgeven. Het levert een enorm krachtig beeld op wat ook als ik niet zou kunnen lezen erg weet te boeien. Kijk, dat zie ik graag.

Thomas I'Anson - Save the Arts/Starve the Parasite

Thomas I’Anson – Save the Arts/Starve the Parasite

Thomas I'Anson - Save the Arts/Starve the Parasite (detail)

Thomas I’Anson – Save the Arts/Starve the Parasite (detail)

Thomas I'Anson - Save the Arts/Starve the Parasite (detail)

Thomas I’Anson – Save the Arts/Starve the Parasite (detail)

De tentoonstelling is helaas niet meer te zien.