Cokkie Snoei; 30 Years of Dutch Courage, a Jubilee Exhibition

Ooit overwoog ze om een galerie te openen in het havenkwartier van Rotterdam onder de naam “Nieuw Amsterdam”. Of dat strategisch zou zijn om zo kunst aan te bieden in […]

Ooit overwoog ze om een galerie te openen in het havenkwartier van Rotterdam onder de naam “Nieuw Amsterdam”. Of dat strategisch zou zijn om zo kunst aan te bieden in een stad waar Ajax nog altijd gezien wordt als de grootste rivaal betwijfel ik ten zeerste. Het werd gewoon Cokkie Snoei aan de Witte de With straat en zo opende 13 april 1989 de galerie. 30 jaar later bestaat de galerie nog steeds en dat werd gevierd door een aantal gasten (zowel kunstenaars, als verzamelaars als vaste bezoekers) een keuze te laten maken uit die 30 jaar.

Want ondanks dat het er vaak op moet lijken, er zijn weinig galeries die van het begin tot het einde met dezelfde kunstenaars werken. Deels ligt dat ook aan de kunstenaars die lang niet altijd bij dezelfde galerie blijven. Door de jaren heen veranderd het programma van een galerie toch met enige regelmaat. Dus er zijn die afgelopen jaren een hoop kunstenars de revue gepasseerd bij de galerie, waaronder velen die inmiddels totaal onbekend zijn maar ook enkele die juist wel algemeen gekend zijn.

De keuzes van de gasten mocht weinig baten, uiteindelijk ging Cokkie Snoei gewoon haar eigen gang en koos ze zelf uit wat er nu te zien is. Hier volgt een beeldverslag van wat er zoal hangt. Sommigen zijn bekend, anderen heb ik nog nooit van gehoord.

Deze tentoonstelling is nog tot en met 26 mei te bezoeken bij Cokkie Snoei te Rotterdam.