Caesuur; Het werk, de schilder, het atelier #1 – Niek Hendrix

Beetje vreemd, ik was zelf gevraagd om het project Het Werk, De Schilder, Het Atelier te openen met mijn werk. Het project wordt een reeks van een twaalftal kunstenaars met […]

Beetje vreemd, ik was zelf gevraagd om het project Het Werk, De Schilder, Het Atelier te openen met mijn werk.

Het project wordt een reeks van een twaalftal kunstenaars met diverse insteken die hun positie ten op zichte van het schilderen, de schilderkunst en de kunst in het algemeen presenteren. Er wordt dus niet alleen het werk getoond, maar de bedoeling is dat er dus ook een soort atelier gepresenteerd wordt. Daarbij is de ruimte ook nog eens ingedeeld met een zwarte vloer waarop een grid zit van verschuifbare platen waarop het werk kan komen. Het is dus een modulair systeem.

Meer informatie is hier te vinden.

Ik was dus de eerste maar er gaan er nog 11 volgen die naar mijn inzien veel boeiender zijn dan ikzelf. Ik ga dan ook mijn best doen alle toekomstige 11 openingen bij te wonen.

Hier dus vooral een sfeerimpressie van wat er te zien is. Korte toelichting, aan de voorkant werk wat ‘werk’ is.

Aan de achterzijde ‘atelier’ met werken die specifiek gemaakt zijn voor deze tentoonstelling. Aan de linkerwand tekeningen die inzicht kunnen geven in het proces waardoor ik tot beeld kom. Aan de rechterwand de werken die er uit voortkomen.

Een van de tekeningen;

detail;

Nog te zien tot 24 maart te Caesuur te Middelburg.