Workshopweek Minerva

Afgelopen week was ik de hele week in Groningen voor een workshopweek op de academie aldaar. Na een maandagochtend theorie en uitleg wie ik ben en wat ik doe meldde […]

Afgelopen week was ik de hele week in Groningen voor een workshopweek op de academie aldaar. Na een maandagochtend theorie en uitleg wie ik ben en wat ik doe meldde ik ze dat ze woensdag om 3 uur allemaal een kopie gemaakt zouden hebben aan de hand van een meester van voor 1850. Dit omdat je dan snel leert schilderen en een hoop opsteekt aan ongeschreven regels hoe beelden in elkaar zitten. Door een methode te gebruiken van ondertekening, imprematuur, onderschildering, licht en donker en ten slotte de kleur kan je in principe alles schilderen. Als je maar goed blijft kijken en begrijpt wat er precies gebeurt.

De volgende opdracht was om aan de hand van de eerste dagen iets van wat ze geleerd hadden of een problematiek in te zetten in een werk wat ze zelf wilden maken. En zo geschiedde. Dat wil niet zeggen dat het goede schilderijen zijn (I hoped for bad paintings), maar wel dat je in een heel korte tijd toch redelijk overtuigende werken kunt maken.

Deelnemende studenten waren; Dinnis van Dijken, Florens Kool, Sophie Obelink, Gloriya Panova, Liesje Stander, Guillem Portel Catala, Alie van der Laan, Sietske Harkema, Harriet Bailey en Joey van de Laar.

Ik dank de studenten en de organisatie voor een fijne week op de academie.

IMG_7179 IMG_7186 IMG_7189 IMG_7190 IMG_7191 IMG_7193 IMG_7194 IMG_7196 IMG_7197 IMG_7198

Overigens dank ik de Academie en de organisatie van All is Giving (hier op het blog) ook voor de lezingen van Michael Paraskos die zeer de moeite waard waren. De titel zegt genoeg denk ik…

Michael Paraskos

Michael Paraskos