Stijn Peeters

Stijn Peeters heeft aanvankelijk illustratie gestudeerd maar begon al vrij snel als schilder. Eerst landschappen later mensen. Zijn werken zijn veelal geïnspireerd op de oude meesters. In zijn geval Vermeer, […]

Stijn Peeters heeft aanvankelijk illustratie gestudeerd maar begon al vrij snel als schilder. Eerst landschappen later mensen. Zijn werken zijn veelal geïnspireerd op de oude meesters. In zijn geval Vermeer, Carravagio, Velasquez en El Greco. Hij kan daar zelf ook redelijk lyrisch over doen en is een echte schilder-schilder, bewijst ook deze post. Hij was zo vriendelijk om zijn reader beschikbaar te stellen.

Toch is dat niet de rede dat hij hier ook staat. Zijn werk houd het in het midden tussen expressief geschilderd werk en illustratief. Meestal klinkt dat enigszins negatief maar hier juist positief. Wat ook niet te onderschatten valt is het belang van het lekkere schilderwerk waar ik zelf als schilder automatisch enthousiast van wordt. Het is bijna alsof het niet uitmaakt wat hij schildert, het wordt toch wel een feestje van verf.