Nest; Wim T. Schippers & Daniël van Straalen – 7 Year Old Me

Wim T Schippers (1942) en Daniël van Straalen (1988) zijn allebei ooit 7 jaar oud geweest. Dat is genoeg aanleiding om tot elkaar te komen en samen een tentoonstelling te […]

Wim T Schippers (1942) en Daniël van Straalen (1988) zijn allebei ooit 7 jaar oud geweest. Dat is genoeg aanleiding om tot elkaar te komen en samen een tentoonstelling te doen.

Op het eerste gezicht is het wellicht niet de meest logische combinatie. Schippers is bekend met zijn gekte. Van pindakaasvloeren tot radiospelen, met een luchtigheid weet hij steeds opnieuw verwachtingspatronen te doorbreken en zijn publiek op het verkeerde been te zetten.

Van Straalen is veel meer bezig met het ironisch inzetten van popcultuur. Het voldoet in zekere zin veel meer aan de verwachtingen van het hedendaagse kunstenaarschap dan dat Schippers dat ooit deed. Schippers zet een andere deur open dan de deur die je verwacht, Van Straalen gooit die deur keihard dicht in je gezicht.

De twee vullen elkaar zo bezien mooi aan. Ze liggen genoeg in elkaars verlengde om elkaar aan te vullen. Beiden maken gebruik van onvoorspelbare combinaties van materialen, bij beiden speelt humor een grote rol. Wel twee verschillende vormen van humor en dat maakt dat ze elkaar niet te veel in de weg zitten.

Het maakt de tentoonstelling een mooie combi van een oude bekende en een jonge hond die elkaar mooi aanvullen.

Jammer maar helaas, de tentoonstelling is inmiddels afgelopen.

Deze tentoonstelling was tot en met afgelopen weekend te zien bij Nest te Den Haag.