Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris

Een van de dingen die ik vandaag bezocht heb is het Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris. Oftewel, een soort van stedelijk museum van hedendaagse/moderne kunst. Op dit moment […]

Een van de dingen die ik vandaag bezocht heb is het Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris. Oftewel, een soort van stedelijk museum van hedendaagse/moderne kunst.

Op dit moment zijn ze nog druk bezig met het opbouwen van een tentoonstelling van Keith Haring en zijn ze ook veel van de vaste collectie aan het verhangen etc. De tijdelijke tentoonstelling die er is op dit moment is niet zo sterk en spannend dus die laat ik verder buiten beschouwing.

Wel heel sterk zijn de grote zalen die toegewijd zijn aan enkele kunstenaars. Wat dacht je van een Raoul Dufy van 60 bij 10 meter. Speciaal gemaakt voor de wereldtentoonstelling in ’37. Het thema is elektriciteit en Dufy heeft de geschiedenis daarvan op heel eigen wijze verbeeld. Maar vooral het formaat en de levendigheid van het werk maken indruk.

Daarnaast is er een zaal met twee gigantische werken van Henri Matisse en een mooie verzameling (of 1 werk) van Daniel Buren. Het zijn maar een paar werken die je dan ziet maar het formaat is zo over-the-top dat het wel de moeite waard is. Het is niet alleen meer groot, juist door die formaten worden er ook nieuwe dingen mogelijk. Zoals het ritme bij Buren wat heel mooi lijnt.

Roul Dufy - La Fee Electricite

Raoul Dufy – La Fee Electricite

Roul Dufy - La Fee Electricite (detail)

Raoul Dufy – La Fee Electricite (detail)

Roul Dufy - La Fee Electricite (detail)

Raoul Dufy – La Fee Electricite (detail)

Roul Dufy - La Fee Electricite (detail)

Raoul Dufy – La Fee Electricite (detail)

Henri Matisse - La Danse inachevee (1931)

Henri Matisse – La Danse inachevee (1931)

Daniel Buren - Onbekende titel

Daniel Buren – Onbekende titel

Daniel Buren - Onbekende titel (detail)

Daniel Buren – Onbekende titel (detail)

Jammer dat Keith Haring nog niet open is, maar ach, Palais de Tokyo zit er naast en dat is ook fantastisch! (waarover later meer).