Logman; Ongebraukelijk – Melle Aussems & Kevin Bauer

Hoe iets gemaakt wordt, zeg maar de ingrediënten en het proces van het werk, zijn soms al voldoende betekenis. De materialen worden met specifieke handeling bij elkaar gebracht op een […]

Hoe iets gemaakt wordt, zeg maar de ingrediënten en het proces van het werk, zijn soms al voldoende betekenis. De materialen worden met specifieke handeling bij elkaar gebracht op een manier die nog niet eerder op exact die wijze gedaan is. Ook al is iets al duizend keer gedaan, nu dat zelf doen maakt toch dat het uiteindelijk een heel ander ding wordt.

Dat is ook het geval bij het werk van Melle Aussems en Kevin Bauer. Beide kunstenaars werken weliswaar met verschillende media, de ene is een schilder, de ander een beeldhouwer. Maar bij beiden zijn de ingrediënten en het werkproces vrij goed af te lezen. Er ontstaan dan als vanzelfsprekend nieuwe entiteiten die eerder niet in beeld gevangen zijn. Het zijn twee parallelle praktijken. Dat hadden ze zelf duidelijk ook in de gaten, in de kelder van de galerie gingen ze samen al improviserend aan de slag.

Het geheel is een fijne presentatie die inzage geeft in zowel het werk van de twee kunstenaars als de samenwerking.

Deze tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 25 januari te Utrecht.