Kunstpodium T; Leerling/Meester expositie #1: Simon Kentgens

De academies zijn al weer enige tijd bezig en dat betekend dat ook snel de Leerling/Meester projecten bij Kunstpodium T van start gaan. Afijn, de aftrap was dus vandaag met […]

De academies zijn al weer enige tijd bezig en dat betekend dat ook snel de Leerling/Meester projecten bij Kunstpodium T van start gaan. Afijn, de aftrap was dus vandaag met de eerste tentoonstelling uit een reeks van 22. Helaas voor mij zullen die niet allemaal plaatsvinden bij Kunstpodium T zelf, maar ook bij onder andere Brakke Grond, Croxhapox, Onomatope en ga zo maar door. Ze zullen dus niet alle 22 hier de revue gaan passeren. De jaarmeester van dit jaar is Karin van Pinxteren (die vorig jaar ook meedeed).

De eerste editie uit de reeks van dit jaar is onder leiding van Simon Kentgens (1978)(ook wel bekend van PietMondriaan.com ), die nam de volgende kunstenaars onder zijn hoede;

Jonathan Huygens | Antwerpen
Karina Beumer | Antwerpen
Simon Niks | Groningen
Thomas Koevoets | Den Bosch

Als eerste project heb je het best lastig, je zet immers de toon. Maar het is ook nog vroeg in het eindexamenjaar en ik kan me indenken dat de kracht van een project als bij Kunstpodium T dan niet per se het tonen van je werk is. Het samenwerken met de kunstenaars is de kracht die er uit te halen valt. Zo gaan de kunstenaars bij de eerste editie ‘wonen’ in Kunstpodium T (voor zover dat praktisch is). Als toeschouwer kun je door de ramen kijken wat de aapjes aan het doen zijn. Kunst aan het maken, bedenken en aan het freewheelen. Totale vrijheid maar o zo bekeken.

Sprake van werk is er dus ook niet echt, meer een spel met het echte leven en hetgeen ze zichtbaar maken. Voor de toeschouwer misschien niet het meest spannende, ik denk voor de kunstenaars in kwestie een van de meest interessante weken tijdens hun academietijd. Het Leerling/Meesterproject in haar meest radicale vorm tot dusver.

IMG_7011 IMG_7003 IMG_7004 IMG_7006 IMG_7007 IMG_7008 IMG_7009 IMG_7014 IMG_7017 IMG_7013 IMG_7019 IMG_7012

 

De kunstenaars wonen nog tot en met 10 november bij Kunstpodium T te Tilburg. Daar zijn ze te zien  en dan wel te bezoeken.