Kunstpodium T; Apprentice/Master expositie #1: Rob Johannesma, Amber de Jong, Anna Püschel, Tom van Veen

Bij KunstpodiumT bezocht ik alle edities van het Leerling/Meester traject dat er een aantal jaar gedaan werden. Ik woonde er immers om de hoek. Op een gegeven moment verhuisde ik […]

Bij KunstpodiumT bezocht ik alle edities van het Leerling/Meester traject dat er een aantal jaar gedaan werden. Ik woonde er immers om de hoek. Op een gegeven moment verhuisde ik echter en raakte zo eigenlijk KunstpodiumT uit het zicht.

Inmiddels zijn we weer een paar jaar verder en ben ik opmerkelijk genoeg gevraagd om het programma voor het komende jaar mede samen te stellen. Met als één van de voorwaarden dat ik dit seizoen alle 10 de tentoonstellingen ook zal bezoeken. Hoe gepast om dus hier ook weer verslag van te doen.

Helaas liep de eerste editie door onvoorziene omstandigheden wat rommelig maar alsnog hebben de jonge kunstenaars met elkaar samen een plan gemaakt en er een enthousiaste presentatie van gemaakt. De onderlinge samenhang zit duidelijk in twee vragen “het hoe betekenis te geven aan beeld” en “wat is dat eigenlijk, beeld?”.

Hier volgt vooral een beeldverslag van wat er te zien is.

Deze tentoonstelling is nog tot en met 15 december te zien bij KunstpodiumT te Tilburg.