Eindexamen Expositie; MAFAD Maastricht 2019

De academie van Maastricht is één van de kleinste van Nederland. Er studeren bij de beeldende kunst afdeling niet veel meer dan 10 studenten af per jaar. Daarnaast is het […]

De academie van Maastricht is één van de kleinste van Nederland. Er studeren bij de beeldende kunst afdeling niet veel meer dan 10 studenten af per jaar. Daarnaast is het ook nog eens een academie die tamelijk ver van de rest van het land vandaan is. Toch zijn er in de nabijheid ook academies aan de Vlaamse zijde van de grens en de Duitse. Dus bediend het ook een relatief kleine regio.

Toch weet Maastricht eigenlijk ieder jaar aangenaam te verrassen. Omdat het relatief weinig kunstenaars aflevert krijgen die kunstenaars wel de ruimte om hun werk te tonen. Daar waar andere academies een paar meter wand hebben per kunstenaar hebben ze in Maastricht meerdere lokalen tot hun beschikking. Het gevolg is dan ook veel grote installaties verspreid over de academie. Een ander gevolg is, dat door de jaren heen de studenten intense begeleiding hebben gekregen en dat zie je ook. Hier geen ideetjes-kunst of het-lijkt-op-kunst-dus-is-het-dat, maar waarachtige praktijken.

Hieronder volgt een beperkt beeldverslag van wat er zoal te zien was. Zoals altijd kun je op de foto’s klikken voor een grotere afbeelding.