Eindexamen Expositie; Frank Mohr Instituut Groningen 2018

Op dezelfde plek als waar de Bachelors van Minerva hun afstudeerwerk tonen, laten ook de Masters van het Frank Mohr hun eindexamenwerk zien. Je zou denken dat mensen die nog […]

Op dezelfde plek als waar de Bachelors van Minerva hun afstudeerwerk tonen, laten ook de Masters van het Frank Mohr hun eindexamenwerk zien. Je zou denken dat mensen die nog een 2 jaar aan hun master hebben gewerkt beter werk maken. Er is immers extra ballotage en 2 jaar studie. In de praktijk valt het echter nog wel eens tegen en weten de masters zelden meer indruk te maken dan de bachelor-studie.

Dat nu de twee studies op dezelfde locatie te zien zijn maakt dat het extra makkelijk te vergelijken is. De grote vraag is dan ook of het echt zichtbaar is, die twee jaar studie. Het antwoord moet dit keer toch zeker een volmondige ja zijn. Niet zo zeer omdat ze meer werk kunnen tonen (in plaats van 1 wandje krijgen ze wat meer ruimte aangeboden), maar ook omdat je direct ziet dat er meer concentratie is en er beter is nagedacht over de presentatie van het werk.

Ook valt hier op dat er op het Frank Mohr weer wat meer geschilderd wordt dan afgelopen lichtingen. De traditie was dat dit de schildersmaster in Nederland zou zijn maar de laatste jaren wist het in die hoedanigheid meestal niet te overtuigen. Dit jaar is het aanzienlijk beter gesteld met de kwaliteit schilders. Dat de presentaties net iets uitgebreider dan bij de bachelors zijn helpt daar zeker aan mee.

Hier een beeldverslag van wat er zoal opviel om verschillende redenen.

Adriana Plagketi

Adriana Plagketi

Adriana Plagketi

Adriana Plagketi

Irene Berdine De Boer

Irene Berdine De Boer

Kevin A Perrin

Kevin A Perrin

Lisa Smithson

Lisa Smithson

Roos van Dijk

Roos van Dijk

Sarune Paulauskaite

Sarune Paulauskaite

Willem Holtrop

Willem Holtrop

Zhixin Liao

Zhixin Liao

Zhixin Liao

Zhixin Liao

De eindexamenpresentatie van Frank Mohr is nog tot en met de 28e te bezoeken.