Eindexamen Expositie; AKV Den Bosch 2019

De academie van Den Bosch zit ook dit jaar nog op de tijdelijke locatie in een vormalig postkantoor. Op de artistieke lijn van Den Bosch is (net als Breda die […]

De academie van Den Bosch zit ook dit jaar nog op de tijdelijke locatie in een vormalig postkantoor. Op de artistieke lijn van Den Bosch is (net als Breda die onder dezelfde organisatie valt) zelden een logica te ontdekken. Soms pakt dat goed uit en stijgen studenten boven zichzelf uit, soms levert het middelmatigheid op. In alle eerlijkheid is dit niet de meest uitgesproken groep kunstenaars van de afgelopen jaren. Er zijn interessante aanzetten te vinden maar echt overtuigen doen er dit jaar minder dan anders.

Lovenswaardig van deze groep is wel dat ze duidelijk rekening hebben gehouden met wie waar, welk werk kan tonen. Grote werken in de grote zaal, meer intieme presentaties vind je in de lokalen. Ook is er een kleine groepspresentatie waarbij werken van individuele kunstenaars zich ten opzichte van elkaar tonen.

Deze groep als geheel overtuigt misschien wel niet, maar het feit dat ze met elkaar een weloverwogen plattegrond hebben gemaakt met onderlinge samenhang getuigt van een kritische houding naar elkaar en het eigen werk. Misschien is dat werk dan nog niet daar waar het zijn moet, ze hebben duidelijk de bagage mee om dat wel (eventueel met elkaar) verder te ontwikkelen.

Misschien nu niet het meest overtuigend, maar het zou me niets verbazen als er nu juist hier iemand tussenzit waar we over een aantal jaar veel van gaan horen.

Hier volgt een beeldverslag van wat er zoal om diverse redenen opviel. Zoals altijd kun je klikken op de afbeeldingen voor hoge resolutie beelden.