Atelierbezoek; Marc Mulders

Vandaag was ik uitgebreid op bezoek bij Marc Mulders. Voor de verandering kon ik op de fiets want hij woont niet ver van Tilburg. Het was ook nog eens lekker […]

Vandaag was ik uitgebreid op bezoek bij Marc Mulders. Voor de verandering kon ik op de fiets want hij woont niet ver van Tilburg. Het was ook nog eens lekker weer dus een heerlijke fietstocht van een uurtje langs het kanaal en ook weer terug een uurtje (en voor een bezoek van ruim 6 uur is dat ook geen probleem).

Marc Mulders (1958) is bekend geworden van schilderijen met een religieuze beladenheid op het moment dat religie not-done was. Maar toch heeft hij een erg succesvolle loopbaan als schilder met solo’s in onder andere het Stedelijk en de Pont. Inmiddels moet gezegd worden dat hij een breed oeuvre heeft opgebouwd. Niet alleen is zijn schilderwerk zich  nog steeds aan het ontwikkelen en verschuiven, ook maakt hij ontzettend mooi werk op glas en recenter ook collage werk. Alles vanuit idealen over de natuur, de mens, de maatschappij en kunst. Ja, esthetiek kan meer zijn dan alleen mooi, en nee, religieus is iets anders dan dogmatisch.

Het atelier van Mulders is in een oude boerderij uit 1782 (zie foto) die ergens in de middle of nowhere van een landgoed ligt. Om hem heen een prachtige omgeving die direct aansluit op zijn werk.