ArtRotterdam 2021

Wat was dat ook al weer, zo’n kunstbeurs waar veel mensen bij elkaar kwamen? Het blijkt een weerzien te zijn van vooral veel oude bekenden. Soms in persoon en veel […]

Wat was dat ook al weer, zo’n kunstbeurs waar veel mensen bij elkaar kwamen? Het blijkt een weerzien te zijn van vooral veel oude bekenden. Soms in persoon en veel vaker in het werk. Begrijpelijk, door alle ontwikkelingen zijn er dit jaar weinig echt uitgesproken statement presentaties. Veel galeries tonen een diverse greep van wat kunstenaars het afgelopen jaar zoal gemaakt hebben. Het is een fragmentopname van hoe het er op dit moment voor staat. Wat dat betreft is het eigenlijk nog best goed nieuws, er is niet zo veel veranderd. Zowel de kunstenaars als de galeries hebben afgelopen jaar goed doorgewerkt.

Het is dus een uitgelezen kans om te zien wat er het afgelopen jaar zoal aan nieuw werk ontwikkeld is. Het zijn natuurlijk niet alleen de bekende usual suspects die nieuw werk tonen. Sommige galeries nemen ook nieuw talent mee dat nog niet eerder te zien was. Daarnaast zijn er hier en daar nieuwe galleries op de beurs. Er valt dus wel wat te ontdekken.

Het zal zeker niet de geschiedenis in gaan van de meest revolutionaire beurseditie, en dat hoeft ook niet. Het feit dat deze kunstbeurs er weer mag zijn, dat is nu al heel wat. Het is een fijn samenkomen. Zowel van het werk, als de mensen daar omheen, de bezoekers, de galeriehouders, de oude kunstenaars en jonge honden, alles. Op dit moment is dat misschien nog belangrijker…

Hier volgt het beeldverslag van wat er dit jaar zoal opvalt op ArtRotterdam. Voor wie nog wil gaan, de beurs duurt tot en met komende zondag.

Meer informatie over ArtRotterdam vind je hier.