Argument; Grenswerk – Bert Jacbs, Rijnder Kamerbeek, Aagje Linssen, Lilia Scheerder, Roosmarijn Schoonewelle, Luk Sponselee, Jeroen Vrijsen, Marjolijn de Wit

Vandaag opende officieel Grenswerk in Argument te Tilburg. Grenswerk is een drietal tentoonstellingen die in Flipside (Eindhoven), CBK ’s Hertogenbosch (Den Bosch) en Argument (Tilburg) te zien zijn. Enige bindende […]

Vandaag opende officieel Grenswerk in Argument te Tilburg.

Grenswerk is een drietal tentoonstellingen die in Flipside (Eindhoven), CBK ’s Hertogenbosch (Den Bosch) en Argument (Tilburg) te zien zijn. Enige bindende factor in het geheel is dat het negen kunstenaars betreft, allemaal ver in Duitsland in Tripkau.

Lees vooral de informatie van het CBK. Daar is het gehele verhaal kort en bondig samengevat.

Bij argument dus vooral een uiteindelijke reflectie op elkaars werk. Het is een beetje veel en van wie wat is wordt me niet helemaal duidelijk. In dit geval doet dat er ook niet toe; een groep kunstenaars is een avontuur gestart en heeft daar diverse andere kunstenaars bij betrokken.

De overeenkomsten en verschillen in elkaars werk zijn dus niet zo relevant, juist het avontuur met elkaar aangaan. Is dat ook niet wat kunst zou moeten zijn? Steeds een nieuw avontuur waarbij iedereen elkaar kan inspireren?

(Als iemand de namen van de makers/titels weet, laat het me weten!)

Allereerst een performance die zich in het midden houdt van een obscuur noise concert tot een soort van marteling van de persoon in kwestie (een loodzwaar ding op je nek en een loodzware gitaar erbij lijkt me geen pretje in elk geval).

 

Maar er was ook wat teken- en schilderwerk.

Roosmarijn Schoonewelle

Roosmarijn Schoonewelle

Roosmarijn Schoonewelle

Roosmarijn Schoonewelle

Paar juweeltjes op de grond.

Roosmarijn Schoonewelle

Roosmarijn Schoonewelle

 

Prachtige schilderijen aan de muur.

Of tegen de muur, ook een mooi ding.

Aquarellen die zo nu en dan verwijzen naar andere werken in de ruimte.

Tekeningen die een doorkijk van de muur bieden.

Een alternatief schaakspel?

Een heel minimaal maar erg sterk schilderwerkje op papier.

Platenhoezen van Skanky Ho.

De encyclopedie is de catalogus. Erg leuk boekje waarin op alfabetische volgorde wordt verteld wat er zoal gebeurd is in Tripkau.

Zo blijkt ook Aquil Copier langs te zijn geweest en mee te hebben geholpen.

Er is duidelijk een hoop energie tussen de deelnemers onderling, en een hoop plezier. Dat staalt deze tentoonstelling ook uit.

Is nog te zien tot en met 29 januari, beetje snel zijn.