Argument – Decemberlicht #3 (het vervolg)

Vanavond was de afsluiting van Decemberlicht #3 te Argument te Tilburg. Het concept was kort gezegd het volgende; kunstenaars stuurden werk in, daarop kon worden geboden voor een prijs “pay […]

Vanavond was de afsluiting van Decemberlicht #3 te Argument te Tilburg. Het concept was kort gezegd het volgende; kunstenaars stuurden werk in, daarop kon worden geboden voor een prijs “pay what you think is fair” principe. En wat niet verkocht werd, zou de brandstapel op gaan.

Zie ook hier op het blog voor de inleiding van werken die er te zien waren.

Stijn Kriele  ,  Roland Sips ,Anutosh  ,Anne Pillen, Erik van Liere, Gijs van Lith
, Arno Mertens, Femke Dekkers , Ewoud Bakker, Henze Boekhout,  Rosa van Oers , Andra Stultiens, Annika Sakic , Jordy Koevoets , Brigitte Picavet, Diego Sindbert, Paul Bogaers ,  Roel Sloot , Marjo Vaessen  ,Corry van Hoof , Gerda Stevens  ,Jolande van Lith , Marieke Mein , Steph Byrne  Simone de Groot , Frans van Lent  , Jenny Ymker, Egbert Aerts

Voordat de biedingen werden bekendgemaakt, werden de voor- en nadelen besproken van wat er aan de hand was met intrinsieke en economische waarde. Natuurlijk of het wel eigenlijk een goede zaak is om kunst te verbranden en waarom een kunstenaar in hemelsnaam meedoet aan zoiets. Want uiteindelijk loopt de kunstenaar de kans om een werk te verkopen, maar ook om het in het vuur te zien belanden.

druk bezochte Argument

goed druk bezochte Argument

Stuur je dan sowieso slechte werken in of juist je beste?

Uiteindelijk bleek er veel geboden te zijn op vele werken. Maar de prijzen waren algemeen genomen laag. Het hoogste bod van de avond was 500 euro en dat was voor het werk in kwestie toch wel echt aan de te lage kant. Ook opmerkelijk was dat het bod van Gijs van Lith te laag werd bevonden en het werk uiteindelijk alsnog in de vlammen verdween.

Werken voor de brandstapel

Werken voor de brandstapel aan de muur verkochte werken

Werken voor de brandstapel

Werken voor de brandstapel

Gijs van Lith beland in de vuurkorf

Gijs van Lith beland in de vuurkorf

Kunst brand

Kunst brandt

En hoe ruikt nu een brandend olieverfschilderij? Chemisch en kankerverwekkend, dus je hoeft het thuis niet te proberen.

Ik ben benieuwd wat de organisatoren bedenken met de vierde editie.