Eindexamen Expositie; de Ateliers 2019 – Once a Closely Guarded Secret

Afgelopen week opende postacademische instelling De Ateliers haar deuren weer. De 10 kunstenaars die er de afgelopen twee jaar afgeschermd van de buitenwereld hebben gewerkt laten zien wat daar gebeurd […]

Afgelopen week opende postacademische instelling De Ateliers haar deuren weer. De 10 kunstenaars die er de afgelopen twee jaar afgeschermd van de buitenwereld hebben gewerkt laten zien wat daar gebeurd is. Bovenstaande titel dat het een eindexamen betreft is wat vertekenend, het zijn kunstenaars die allemaal in hun laatste jaar zitten van de residentie op de Ateliers. Een diploma krijgen ze hier niet.

Dat deze kunstenaars in alle stilte hebben gewerkt is dit keer te zien. Daar waar bij andere post-academische instellingen de kunstenaars vaak al tijdens hun residentie overal en nergens te zien zijn doen ze het bij de Ateliers veel rustiger aan. Hier geen actuele politieke thema’s. Hoogstens een verwijzing hier en daar. Allemaal zijn het kunstenaars die vooral met hun eigen beeld zijn bezig geweest. Het gaat om de eigen praktijk als geheel en niet zo zeer het ene werk of het project waar ze mee bezig zijn. De presentaties zijn daar dan ook een afspiegeling van.

Hier volgt een beeldverslag met een greep van wat er zoal te zien was.

Deze presentaties zijn nog tot en met 10 juni te zien bij De Ateliers te Amsterdam.