Ondertussen; bij Parts Project, After Daan van Golden

Kunstenaars komen niet zomaar uit de lucht vallen. Vaak hebben ze rondgekeken naar wat er al gemaakt is. Soms is er duidelijk sprake van een directe bron, soms is het […]

Kunstenaars komen niet zomaar uit de lucht vallen. Vaak hebben ze rondgekeken naar wat er al gemaakt is. Soms is er duidelijk sprake van een directe bron, soms is het indirecte inspiratie. De interpretaties van de voorgangers kunnen zowel eenduidig als complex zijn.
Sommige kunstenaars hebben een verstrekkende invloed met hun oeuvre op meerdere generaties van kunstenaars. Deze tentoonstelling is een viering van het oeuvre van zo’n kunstenaar die talloze kunstenaars wist te inspireren.

Het oeuvre van Daan van Golden (1936-2017) is in zekere zin altijd een buitenbeentje geweest. Hoewel de invloed van de actualiteit er vaak insloop is het toch eigenzinnig gebleven. De traagheid moet daar een grote rol in gespeeld hebben, erg productief was hij namelijk niet. Hij maakte slechts enkele werken per jaar. Dat maakte het werk bedachtzaam. Wie immers maanden bezig is aan iets maakt dat het de moeite waard moet zijn.

Deze groepstentoonstelling is een viering van de meerduidigheid van kunst. Het oeuvre van Van Golden blijkt op veel totaal verschillende manieren een bron of referentie te zijn voor al deze kunstenaars.

De tentoonstelling is samengesteld door Robbin Heyker en mijzelf. Bij een toevallige ontmoeting wat jaren geleden bleek onzer beider interesse in het werk van Van Golden en werd een startpunt voor deze tentoonstelling.

De opening zal plaatsvinden komende zondag 5 september plaatsvinden tussen 12:00 en 18:00 bij Parts Project te Den Haag. Wees welkom!

Deelnemende kunstenaars zijn:
Daan van Golden,
Richard Aldrich,
Ronald de Bloeme,
Carel Blotkamp,
Indigo Deijmann,
Maurice van Es,
Fergus Feehily,
Kees Goudzwaard,
Mirthe Klück,
Niek Hendrix,
Robbin Heyker,
Maja Klaassens,
Marijn van Kreij,
Just Quist,
Magali Reus,
Julian Sirre,
Annemarie Slobbe,
Alice Tippit,
Riëtte Wanders