Witzenhausen Gallery; Summer Show – Camila Rodrigo, Eliza Dyball, Flokje van Lith, Jeff Robb

In de zomer was er niets te zien bij Witzenhausen, en om dan halverwege september de zomertentoonstelling te openen is een beetje vreemd. Maar tijdens mijn rondje door Amsterdam waren […]

In de zomer was er niets te zien bij Witzenhausen, en om dan halverwege september de zomertentoonstelling te openen is een beetje vreemd. Maar tijdens mijn rondje door Amsterdam waren er 4 fotografen te zien bij Witzenhausen.

Allereerst heel tof sensationeel werk van Jeff Robb. En het woord sensationeel moet dan vrij letterlijk genomen worden. Er is daadwerkelijk sprake van een sensatie, de foto’s zijn geprint met die bekende laag plastic erop met driehoekjes. Je kent het wel, die plaatjes die gingen bewegen en lichtelijk als hologram werkten. Dat doen deze twee foto’s ook, maar dan stukken groter dan normaal en erg goed gefotografeerd. Daar zit hem echter vervolgens ook het probleem, de sensatie is mooi, maar er blijft geen beeld hangen. Alleen het effect blijft. Ook dat is juist weer een kwaliteit voor het echte werk, we kunnen enkel toegang krijgen tot het werk als we het in het echt aanschouwen.

Jeff Robb

Jeff Robb

Mooie vieze knieën door Eliza Dyball.

Eliza Dyball

Eliza Dyball

Portretten boeien me niet zo heel vaak bij fotografie, toch is het licht en de blik bij het werk van Plokje van Lith zo doordringend dat ik daar moeilijk niet door geraakt kan worden.

Flokje van lith

Flokje van Lith

En ten slotte ook nog wat rauws door Camila Rodrigo.

Camila Rodrigo

Camila Rodrigo

Mooie verzameling fotografen in een veel te kleine galerie voor dergelijke fotografen.

Is helaas niet meer te zien.