TEFAF 2022

De vorige editie van de TEFAF moest in 2020 moest onverwachts al naar een paar dagen sluiten in verband met COVID-19. We zijn inmiddels ruim twee jaar verder. Deze kunstbeurs […]

De vorige editie van de TEFAF moest in 2020 moest onverwachts al naar een paar dagen sluiten in verband met COVID-19. We zijn inmiddels ruim twee jaar verder. Deze kunstbeurs voor degenen met een bovengemiddeld gespekte bankrekening mocht eindelijk weer plaatsvinden. Voor de gewone sterveling is het een tijdelijk museum, waarbij er vooral aandacht is voor de minder bekende kunstenaars, of de opmerkelijke uitstapjes van de overbekenden.

De opzet van deze editie is iets meer bescheiden qua opzet dan anders. Niet alleen duurt de beurs slechts een week, ook zijn de gangpaden smaller en de standjes kleiner. Dat zal zeker en vast te maken hebben met de verplaatsing van de beurs naar de zomer in plaats van de prille lente, en ook de gevolgen nog van corona-beperkingen die in sommige landen nog gelden. Hoewel je merkt dat het allemaal iets compacter is, doet dat weinig af aan de indrukwekkende hoeveelheid die er te zien is. Het is nog altijd veel, en ook veel goeds wat er te zien is. Wat dat betreft doet deze editie dus zeker niet onder van voorgaande edities.

Hierbij volgt een beeldverslag van wat er zoal te zien is en wat om verschillende redenen opviel:

Deze editie van TEFAF is nog tot en met 30 juni te bezoeken te Maastricht.

Tags: