Roger Katwijk; Personal Choices

Een jaarwisseling is voor veel mensen aanleiding voor goede voornemens, en de aankoop van de bijbehorende sport-attributen. Of in elk geval een wat minder genereus gevulde koelkast. De duistere dagen […]

Een jaarwisseling is voor veel mensen aanleiding voor goede voornemens, en de aankoop van de bijbehorende sport-attributen. Of in elk geval een wat minder genereus gevulde koelkast. De duistere dagen trekken langzaam aan weer voorbij en zien we meer en meer lichtere dagen. Na 21 december worden de dagen langer en zodoende vieren we met enige vertraging dat 1 januari het nieuwe jaar begint. De tijd trekt met deze zonnewendes aan ons voorbij. Jaar op jaar worden we ouder.

En zo draait galerie Roger Katwijk inmiddels 20 jaar mee in het galerie-circuit. Dat wordt passend gevierd met 20 kunstenaars, waarvan de meeste een lange tijd met Roger Katwijk samenwerken. Symbolisch natuurlijk, het is een mooie start van het jaar waarbij iedereen op een fijne manier samenkomt. Een kleine viering van al die dingen die eigenlijk helemaal niet vanzelfsprekend zijn:

Dat er mensen zijn die iets onnodigs maken, iets waar niemand op zit te wachten. Dat er een podium is dat risico’s neemt, zodat die objecten gezien worden en een thuis krijgen. Dat dat podium zichzelf ook in stand kan houden, zowel voor zichzelf als voor die makers, als voor degenen die het willen zien of verwerven.

Een viering voor het nieuwe jaar, is dan misschien ook een viering dat het allemaal kan. Dat we er zijn en dingen mogen zien waar niemand op zat te wachten maar die toch een thuis weten te vinden via zo’n galerie als Roger Katwijk.

Deze tentoonstelling is nog tot 18 februari te zien bij Roger Katwijk te Amsterdam.