Exhibition Open Call

“Good artists steal, bad artists copy” Quote van Banksy die het weer van Picasso had, die het weer van TS Elliot had die het weer van een andere dichter had. […]

“Good artists steal, bad artists copy” Quote van Banksy die het weer van Picasso had, die het weer van TS Elliot had die het weer van een andere dichter had. Het idee dat kunstenaars authentieke genieën zijn die niet op de schouders van reuzen staan is tamelijk hardnekkig gebleven.
Voor hedendaagse kunstenaars geldt dat velen zich laten inspireren door voorgangers. Deze tentoonstelling zal precies daar over gaan. Welke kunstenaar is voor jou een aantoonbare inspiratiebron en hoe zie je het terug in jouw werk?

Han van Meegeren moest tijdens de rechtszaak een nieuwe Vermeer maken.

Ben je oud of jong, bekend of nog niet eens afgestudeerd, maakt niet uit.
Stuur uiterlijk zondag 20 september voor 23:59 een mailtje naar info@lost-painters.nl met maximaal 3 werken dat je zou willen laten zien, met korte toelichting en van welke held we de invloed herkennen. Het kan ook zijn dat je praktijk heel erg beïnvloed is, zonder dat je in de stijl werkt van die kunstenaar, dat mag ook. Het gaat nadrukkelijk niet op kopieën of hommages.

In de loop van maandag de 21e verneem je of er plek voor jouw werk is. Ik ben zeer benieuwd waar jullie mee aan komen.

Transport: maandag 28 of dinsdag 29 september brengen naar KunstpodiumT te Tilburg (er is sowieso een reiskostenvergoeding beschikbaar)
Openingsmoment: donderdag 1 oktober
Publiek geopend: vrijdag 2 t/m zondag 25 oktober
Afbouw: maandag 26 oktober

Tags: