Thomas Helbig

Is het je al opgevallen. We hebben de laatste weken vooral zelf veel bezocht. Dat kost wel wat tijd en levert niet altijd even spannende blogposts op. Dat komt omdat […]

Is het je al opgevallen. We hebben de laatste weken vooral zelf veel bezocht. Dat kost wel wat tijd en levert niet altijd even spannende blogposts op. Dat komt omdat er momenteel in de on-line wereld weinig te beleven valt. Lange tijd weinig echt frisse dingen gezien. De laatste post die we geblogd hebben die echt fris was is al weer een maand geleden! Maar vandaag kwam ik weer iets tegen! Nu is fris misschien niet helemaal het goede woord maar dit ziet er toch anders uit dan wat we vaker tegengekomen zijn. Thomas Helbig (1967) is de naam.

Wat moeten we verder zeggen over het werk. Het zou best redelijk aansluiten bij de groep Franken. Hij ondervraagt duidelijk wat verf is en wat dat schilderij is. Of het daar ook allemaal over gaat is nog even de vraag. De aanleiding van dit werk lijkt iets te zijn met familiebanden maar echt zeker weten doe ik dat niet. Wel levert het verfwerk op dat we nog niet veel eerder gezien hebben. Een poetische beeldtaal (natuurlijk door het vele wit) waar de verfmaterie prima in mee gaat.  Dat is natuurlijk niet altijd het geval. Wat het nu allemaal precies is kan ik lang over zeuren, maar het blijft gewoon prikkelend beeld. Het is duidelijk dat er verschillende inhoudelijke lagen aan het werk zijn en dat is eigenlijk wel gewoon spannend. Ik ben benieuwd wat hij er zelf over te zeggen heeft, maar helaas ligt Los Angeles nog niet op de hoek dus heb ik geen idee.

Kijken dus.

White Life

White Life

Wagners Auge

Wagners Auge

Untitled 3

Untitled 3

Use Your Relatives 1

Use Your Relatives 1

Use Your Relatives 3

Use Your Relatives 3

Use Your Relatives 4

Use Your Relatives 4

Nachtmah

Nachtmah

Priest

Priest

Medium

Medium

Junge

Junge

Kind

Kind

Fund

Fund

Fleisch

Fleisch

The Queen

The Queen

Ray

Ray

Awake

Awake

tot zover.