Eindexamen Expositie; Frank Mohr Instituut Groningen

Vorig jaar waren de afstudeerders van Frank Mohr te zien in het ‘oude postkantoor’ waar nu veel afstudeerders van Minerva waren. Frank Mohr moet het doen met de (tijdelijke?) locatie […]

Vorig jaar waren de afstudeerders van Frank Mohr te zien in het ‘oude postkantoor’ waar nu veel afstudeerders van Minerva waren. Frank Mohr moet het doen met de (tijdelijke?) locatie van NP3. Dat is een kleine loods opgetrokken uit enkele vrachtcontainers. Een mooie rauwe plek maar niet een plek die echt geschikt is voor het tonen van veel eindexamen werk.

Gelukkig, of eigenlijk best jammer, bleek de lichting van FMI dit jaar nogal klein, het zijn er een stuk of zes. Extra pijnlijk is dat het vanwege de verspreiding van Minerva bijna mee gaat in de sleur en dus ook niet zichzelf onderscheid van de bachelor opleiding.

Ondanks het feit dat je zou verwachten dat twee jaar studie verdieping met zich meebrengt ten opzichte van de bachelor studenten is  de hoeveelheid opvallend werk opvallend laag. Slechts 3 kunstenaars weten te overtuigen.

Geluk is wel dat die gene die overtuigen dat ook echt goed doen. Zoals Ashley de Jong-Doucette. Die maakt gebruik van de context en plaatst daarin folie. Geen radicale ingrepen maar wel ingrepen die goed werken.

Ashley de Jong-Doucette

Ashley de Jong-Doucette

Ashley de Jong-Doucette

Ashley de Jong-Doucette

Dinda Fass speelt met een geheugen van beelden en hoofdzakelijk narratieve associaties. Dat resulteert in een boeiende wand om naar te kijken.

Dinda Fass

Dinda Fass

Dinda Fass

Dinda Fass

Zeer overtuigend werk is dat van Pim Tieland. Hij plaatste een wand van monumentaal formaat waarin diverse doeken te zien zijn.

Pim Tieland

Pim Tieland

Pim Tieland

Pim Tieland

Eindexamen expositie van Groningen en Frank Mohr is nog te zien tot en met donderdag.