Torch Gallery; Natalie Westbrook – Sometimes I Scare Myself

Het werk van Natalie Westbrook (1980) knalt je netvlies in. Felle en bonte kleurcombinaties met zowel vlotte penseelstreken als spuitbus levert psychedelische beelden op. Tel daarbij de verdubbeling van de […]

Het werk van Natalie Westbrook (1980) knalt je netvlies in. Felle en bonte kleurcombinaties met zowel vlotte penseelstreken als spuitbus levert psychedelische beelden op. Tel daarbij de verdubbeling van de gezichten en de grijnzen die doen denken aan de Cheshire Kat van Alice in Wonderland. Deze tentoonstelling is een geschilderde zalige LSD-trip of een verschrikkelijke nachtmerrie.

Hoe hard de werken ook binnenkomen, daar gaat de nodige kundigheid aan vooraf. Het is een spel tussen snel en doeltreffend handelen, weten waar de orde te houden en waar de teugels los te laten. Want het kan heel snel een chaos worden, maar gek genoeg gebeurt dat bij het werk van Westbrook eigenlijk niet. Zelfs niet, als het daadwerkelijk chaotische beelden zijn, is er een schilderkunstige balans van kleur, compositie en intensiteit. Een beetje vreemd, maar echt heel erg lekker.

Het werk van Natalie Westbrook is nog tot en met 17 juni te zien bij Torch Gallery te Amsterdam.