This Art Fair 2022

Het is een goede reality check deze maand. Alle afstudeerpresentaties vinden plaats verspreid over slechts 3 weken en als klap op de vuurpeil twee beurzen speciaal voor kunstenaars, namelijk This […]

Het is een goede reality check deze maand. Alle afstudeerpresentaties vinden plaats verspreid over slechts 3 weken en als klap op de vuurpeil twee beurzen speciaal voor kunstenaars, namelijk This en Unfair. Het geeft maar weer aan hoe stijl de piramide voor kunstenaars gaat. Er studeren er jaarlijks ontzettend veel af maar slechts een select aantal zal zijn weg vinden naar de podia.

This Art Fair is als enige kunstenaars-beurs niet alleen voor frisse en hippe kunstenaars, maar ook voor praktijken die al wat langer meegaan. Zo kom je dus ook kunstenaars tegen wiens werk je de afgelopen jaren links en rechts al tegen gekomen kan zijn. Natuurlijk, ook hier is jong talent te ontdekken. Net zo goed kom je links en rechts werk tegen van mensen wiens werk je vorig jaar kon zijn bij afstudeerpresentaties. Van jong naar oud, beginnend tot bekend, van echte kaaskoppen tot wereldreizigers, van tekenaars naar performances, van schilderij naar bewegende mixed-media het zit er allemaal bij. Het is een enorm diverse groep kunstenaars en dat maakt deze kunstenaarsbeurs dan ook een feest om te bezoeken. Je kunt hier oprecht verrast worden van kunstenaars wiens je werk je nog nooit hebt gezien, of opmerkelijk werk van kunstenaars wiens werk je wel eens voorbij zag komen.

Ik heb het al gezien, maar ook al vind het volgend jaar plaats in precies dezelfde drukke weken, dan kom ik net zo graag weer kijken hier.

Hier volgt een beeldverslag van wat er zoal opviel.

This Art Fair is nog tot en met 10 juli te bezoeken in Amsterdam