SM’s; Frank Havermans – 1:1

Ook nog uit het lijstje van Den Bosch, Frank Havermans (1967) tentoonstelling 1:1. Geen schaalmodellen dus. Wat valt daar echt over te zeggen? Het zijn constructies van hout waar vervolgens […]

Ook nog uit het lijstje van Den Bosch, Frank Havermans (1967) tentoonstelling 1:1. Geen schaalmodellen dus. Wat valt daar echt over te zeggen? Het zijn constructies van hout waar vervolgens een relatie met iets anders wordt aangegaan. In het ene geval wordt het een bioscoop, dan weer een constructie om keramiek tentoon te stellen, of het wordt in evenwicht gehouden door de twee wanden. Het zijn dus functionele of in elk geval relationele bouwsels.

Daar houdt verder mijn inzicht in dergelijk werk op. Ze zijn prima gebouwd maar het blijft lastig wat het moet doen ten opzichte van kunst. Misschien is er een beeldhouwer die hier wat meer over wil en kan zeggen?

KAPKARTOFUD#2

KAPKARTOFUD#2

KAPKAR/VH-55

KAPKAR/VH-55

KAPKAR/TT-C2P

KAPKAR/TT-C2P

KAPKAR/TT-C2P

KAPKAR/TT-C2P

KAPKAR/TCM-656

KAPKAR/TCM-656

TOFUD #SM's 11

TOFUD #SM's 11

TOFUD #Amsterdam Zuidas

TOFUD #Amsterdam Zuidas

Ach, als je dan toch in het SM’s bent pak je deze er ook gewoon bij, want de schilderijen en Renée van Trier zijn de moeite waard. Nog te zien tot 8 mei.