Pretty much everything in Foam Amsterdam

[Vera (@veermus) is naar FOAM geweest en maakte even een mooie post voor ons, dankjewel Vera.] Op woensdagmiddag bezocht ik Foam_Fotografiemuseum in Amsterdam. Op het moment is daar te zien […]

[Vera (@veermus) is naar FOAM geweest en maakte even een mooie post voor ons, dankjewel Vera.]

Op woensdagmiddag bezocht ik Foam_Fotografiemuseum in Amsterdam. Op het moment is daar te zien de overzichtstentoonstelling “Pretty Much Everything” van het fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin.

Entree, Pretty Much Everything

Entree, Pretty Much Everything

In de tentoonstelling zijn veel verschillende soorten foto’s te zien, van kunstfoto’s, modefoto’s, portretten tot aan kleinere 3D werken. De foto’s hangen niet op chronologische volgorde wat zorgt voor een intuïtieve benadering die ik erg prettig vond.

”]klein 3D werk, titel onbekend [Iemand?]

Foam is een prachtig museum waar ik heel graag en regelmatig kom. Voor deze tentoonstelling hebben ze er bij Foam voor gekozen om extra wanden te plaatsen. Zo kan er meer werk getoond worden. Toch had ik het prettiger gevonden als ze hadden besloten ook de andere ruimtes (waar nu de tijdelijke tentoonstellingen te zien zijn van Karl Blossfeldt en Simon Wald-Lasowski) in te richten met werk van Van Lamsweerde en Matadin. De extra wanden zorgen voor erg smalle doorgangen en met de vele bezoekers zorgt dit voor een wat benauwde omgeving.

kleine doorgangen

kleine doorgangen

Bij de vaak indrukwekkende (en soms erg grote) foto’s had ik graag een stap achteruit kunnen doen. Ook had ik graag bij enkele foto’s wat meer m’n tijd willen nemen, maar de doorstroom van publiek stond dat helaas niet toe. Naar mijn mening komen de twee andere tentoonstelling niet meer tot hun recht, wat erg zonde is. Het was misschien een idee geweest om het hele museum aan Van Lamsweerde en Matadin te weiden.

Wat mij altijd weer positief verrast is het publiek dat Foam bezoekt. Zeer divers; van modemeisjes tot toeristen en van traditionele museumliefhebbers tot ultra hippe kunstkenners.

divers publiek

divers publiek

nog meer publiek

nog meer publiek

en nog meer publiek

en nog meer publiek

Mijn favoriete foto is een foto met de titel (heb ik helaas niet onthouden) ‘ik’ of  ‘zelfportret’. Door gebrek aan persoon kwam deze foto, tussen alle naakten, het meest intiem op me over.

Titel is iets dat neerkwam op zelfportret of ik

Titel is iets dat neerkwam op "zelfportret" of "ik"

Verder vond ik de werken met grafische invullingen erg mooi.

Delfine

Delfine

overzicht

overzicht

Heel eerlijk gezegd geloof ik het wel met alle portretten van beroemde mensen hoewel het stuk voor stuk prachtige foto’s zijn.

Björk

Björk

Gezien mijn achtergrond geen kunst of kunsthistorische is, ik studeer museologie, laat ik verdere kunstzinnige interpretaties graag over aan de lezers en kunstkenners!

Toch nog even foto’s van de andere tentoonstellingen:

Overzicht Karl Blossfeldt

Overzicht Karl Blossfeldt

Simon Wald-Lasowski

Simon Wald-Lasowski

Wat mij betreft een tentoonstelling met waanzinnig mooie/heftige/bizarre/artistieke foto’s die meer ruimte verdient en meer ruimte nodig heeft! Nog tot 15 september te zien, ga zeker kijken!

[Dat denk ik ook, als ik tijd heb woensdag ga ik even kijken, ben dan toch in Amsterdam, meer foto’s op facebook]