Ondertussen; bij RonMandos…

Vandaag was de afsluiting van Best Of Graduates bij RonMandos, zoals bekend deed ik daar ook aan mee, dus vandaag weer een middagje Amsterdam. Deze keer helaas geen andere openingen […]

Vandaag was de afsluiting van Best Of Graduates bij RonMandos, zoals bekend deed ik daar ook aan mee, dus vandaag weer een middagje Amsterdam. Deze keer helaas geen andere openingen gezien, al hoop ik dat volgende week even in te halen.

RonMandos heeft de Youngblood Award en die ging dit jaar volledig terecht (maar opmerkelijke keuze van Mandos) naar Jonas Wijtenburg. Die maakte op mij al eerder indruk bij Kunstpodium T en wist ook in Amsterdam keurig werk te presenteren. Ik ben benieuwd wanneer ik zijn werk weer tegenkom.

De publieksprijs ging naar Minke Nelissen. Ze wist begrijpelijk indruk te maken op het publiek met een esthetische installatie waar ‘enkele honderden’ op gestemd hebben.

Het juryraport (van de mensen van Mandos zelf)  is hier te lezen. (Inhoudelijk zal ik daar nu niet op in gaan).

Een van mijn schilderijen hangt overigens nog tentoon op het kantoor van RonMandos. Die had ik aanvankelijk extra meegenomen maar het paste niet in de presentatie. Ron vond hem wel tof en wilde hem nog wel een poosje op zijn kantoor. Dat is natuurlijk ook leuk.

Dus vandaag alleen een beeldverslag van dit. Morgen weer een gewone blogpost.

Best of Graduates

Best of Graduates

Toespraak van Ron

Toespraak van Ron

Minke Nelissen krijgt de publieksprijs

Minke Nelissen krijgt de publieksprijs

Jonas Wijtenburg krijgt zijn YoungBlood Award 2011

Jonas Wijtenburg krijgt zijn YoungBlood Award 2011

Het werk van Jonas Wijtenburg

Het werk van Jonas Wijtenburg

 

Dat zwarte ding aan de muur is dus van mij

Dat zwarte ding aan de muur is dus van mij

wat er overblijft

wat er overblijft