Kunstruimte 09; ?

De laatste uit de reeks Groningen is Kunstruimte 09. Er is een klein nadeel aan deze ruimte, ze hebben de website niet op orde en geen bordjes bij de werken hangen, dus […]

De laatste uit de reeks Groningen is Kunstruimte 09. Er is een klein nadeel aan deze ruimte, ze hebben de website niet op orde en geen bordjes bij de werken hangen, dus ik heb nauwelijks een idee naar welk werk ik nu eigenlijk heb zitten kijken. Wel herken ik werk van Marius Lut en Fabian Westphal uit andere exposities die daar hebben plaatsgevonden. Door te scrollen door het verleden van de ruimte valt me ook de overduidelijke voorkeur voor minimalisme van deze ruimte op. Daar is verder niets mis mee, goed te weten dat daar blijkbaar ruimte voor is.

Als er iemand is die me wat meer informatie kan verschaffen over het wie en waarom hoor ik het graag.

Opvallend veel van deze werken waarop een krabbeltje te zien is. Mij ontgaat dit werk enigszins?

Onbekend

WJM Kok

Erg scherpe combinatie tussen object, monochroom en een vleugje humor. Dat laatste mag wel eens binnen die serieuze fundamentele kunst!

Onbekend

Clemens Neumann

Onbekend

Clemens Neumann

Marius Lut zag ik ooit al eens voorbij komen en vond het toen eigenlijk maar een luie schilder, daar kom ik nu op terug. Door het gebruik van een lap plastic in 1 kleur gaat hij de relatie (door de context) met het monochroom heel direct aan en toch laat hij ook direct alle misvattingen erover zien. Waarom zouden we een monochroom schilderen? Een stuk plastic volstaat toch ook?

Marius Lut

Marius Lut

Deze oranje kleur knalde zo erg dat mijn fototoestel er moeite mee had.

Marius Lut

Marius Lut

Het wat kleinere, intiemere werk van Fabian Westphal dat het hier beter doet dan bij Frank Mohr.

Fabian Westphal

Fabian Westphal

Fabian Westphal

Fabian Westphal

Aquarelvlekjes in 2 kleuren.

Onbekend

Femke Dijkstra

Platen op de muur met subtiele kleuren, blijft mooi zoiets.

Onbekend

Rosa M Hessling

Kunstruimte 09 is een mooie ruimte met mooie accenten van het gebouw zelf. Eigenlijk maakt dat het best tegenstrijdig, minimalistische kunst in een beladen decoratieve ruimte. Toch bijt dat elkaar absoluut niet.

De volgende keer ga ik er voor zorgen dat ik naar huis ga met de namen van de kunstenaars.