Galerie With Tsjalling; Taart, 10 jaar Galerie With Tsjalling

Sommige galeries kiezen hun eigen weg. Ze houden zich niet aan wat hip is of wat goed verkoopt. Ze staan daardoor misschien niet bij iedereen in de spotlights, maar de […]

Sommige galeries kiezen hun eigen weg. Ze houden zich niet aan wat hip is of wat goed verkoopt. Ze staan daardoor misschien niet bij iedereen in de spotlights, maar de liefhebbers weten dit soort galeries te vinden. Het zijn de galeries die door die eigenzinnige keuzes je weten te verrassen. Ze laten zien dat er altijd nog dingen te ontdekken zijn.

Tsjalling opende in december 2010 haar deuren en was eigenlijk van begin af aan al zo’n galerie. Tsjalling koos voor kunst die je niet overal tegenkwam. Hier tref je vooral tekenkunst aan en kunstenaars met gevoel voor humor. Soms vooral heel sympathiek, soms bittere ernst, maar er mag gelachen worden. Dat het thema van deze tentoonstelling dan ook taart is, is dan ook passend bij deze galerie.

Een staalkaart aan taarten van 40 verschillende kunstenaars is dan ook een plezierig feestje om te zien. Bijna allemaal maakten ze speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk wat ook weer spreekt voor de binding die kunstenaars hebben met de galerie. De verschillen tussen de werken zijn enorm, en toch herken je die rode draden in de getoonde werken. Hoewel sommige kunstenaars inmiddels landelijke bekendheid genieten (denk bijvoorbeeld aan Jans Muskee en Koen Taselaar) valt er ook hier weer genoeg te ontdekken.

Het is precies wat dit soort galeries zoals With Tsjalling bijzonder maakt, ondanks dat ze al 10 jaar bestaan weten ze nog altijd nieuwe dingen te vinden. Daarvoor ga je immers naar een galerie, om nieuwe dingen te zien.

Hier volgt een greep van wat er zoal te zien was, meer is te zien op de website van de galerie zelf. Vanwege de lockdown is de tentoonstelling helaas gesloten.