Eindexamen Expositie; Sint Lucas Antwerpen 2019

Sint Lucas van Antwerpen is verhuisd naar een nieuw gebouw en laat nu dan ook hier haar eindpresentaties zien. Op de meeste academies in Vlaanderen tonen enkel Master-studenten hun werk […]

Sint Lucas van Antwerpen is verhuisd naar een nieuw gebouw en laat nu dan ook hier haar eindpresentaties zien. Op de meeste academies in Vlaanderen tonen enkel Master-studenten hun werk bij eindexamen exposities. Het is eigenlijk de traditie dat studenten hun master aansluitend behalen van hun bachelor. Wellicht is hierin de afgelopen jaren een cultuuromslag gaande en is die automatische doorstroom naar een master veel minder vanzelfsprekend geworden. Op Sint Lucas Antwerpen zijn nu dus ook presentaties te zien van bachelors. In tegenstelling tot veel andere studies waar bachelors en masters zijn, is hier wel degelijk een kwaliteitsslag te zien bij de masters. De presentaties zijn iets scherper en hebben een meer duidelijke positionering dan bij de bachelors. Blijkbaar maakt dat ene jaar toch een noemenswaardig verschil.

Hier volgt een beeldverslag van wat er zoal om diverse redenen opviel. Zoals altijd kun je op de foto’s klikken voor grotere afbeeldingen.