Eindexamen Expositie; Sint Joost Breda 2019

Omdat het nogal druk is in het atelier (zoals wel vaker) lig ik weer achter met het publiceren van de Eindexamen Exposities. Eén van de academies die ik nog in […]

Omdat het nogal druk is in het atelier (zoals wel vaker) lig ik weer achter met het publiceren van de Eindexamen Exposities. Eén van de academies die ik nog in de aanbieding heb is Sint Joost te Breda.

Net als eigenlijk altijd is Sint Joost niet direct de meest spectaculaire academies. Hier geen hippe flitsende overtuigende presentaties van werk dat je zo terug kunt zien in het reguliere circuit. De kwaliteit van Sint Joost zit hem in de waarachtigheid van de aanstormende kunstenaars. Het grote voordeel is dat dit mensen zijn die nog jaren vooruit kunnen met hun praktijk, het nadeel is dat de rest van de kunstwereld daar lang niet altijd evenveel behoefte aan heeft. Maar winnen is doorgaan daar waar anderen opgeven. En opgeven doen er meer dan genoeg. Wat dat betreft geloof ik wel in de lange adem vanuit de periferie.

Hier volgt een beeldverslag van wat er zoal te zien was. Zoals altijd kun je op de beelden klikken voor grotere foto’s.

Floor Snels krijgt een eervolle vermelding, een erg interessant onderzoek dat gesublimeerd wordt tot werk maar de foto’s bleken achteraf mislukt.