Eindexamen Expositie; KABK Den Haag 2022

Bij veel eindexamenexposities dit jaar is voelbaar dat de Corona-beperkingen zo hun inwerking hebben gehad op de studievoortgang van de aanstormende kunstenaars. Bij de academie van Den Haag was dit […]

Bij veel eindexamenexposities dit jaar is voelbaar dat de Corona-beperkingen zo hun inwerking hebben gehad op de studievoortgang van de aanstormende kunstenaars. Bij de academie van Den Haag was dit vorig jaar al te merken maar valt het juist dit jaar mee. Hoewel ook hier escapisme en het afschermen van de harde buitenwereld aanwezig zijn, is het lang niet zo nadrukkelijk als elders. Ook hier geen geneuzel op vierkante centimeters maar ferme uitspraken in werk en/of presentatie.

Daar waar bij andere academies de ecologische en maatschappelijke implicaties van de afgelopen jaar nadrukkelijk zichtbaar zijn en dat hier vorig jaar ook was, lijkt dat bij deze lichting minder aan de orde te zijn. Het lijkt er op alsof er de afgelopen jaren helemaal niets aan de hand was hier. Alsof de academie van Den Haag de afgelopen jaren geen Corona had en interne schandalen, alsof die dingen de studenten volledig voorbij zijn gegaan en stabiel onderwijs hebben genoten. Het is in elk geval niet te merken aan de presentaties. Een fijne lichting met de nodige hoeveelheid verrassingen en opmerkelijke presentaties.

Hier volgt een beeldverslag van wat er zoal te zien is en wat om verschillende redenen opviel.