Eindexamen Expositie; ArtEZ BEAR Arnhem 2021

De academie van Arnhem lijkt de laatste paar jaar steevast interessante lichtingen te hebben. Dat is dit jaar niet veel anders. Jonge praktijken die zich niet snel laten vatten en […]

De academie van Arnhem lijkt de laatste paar jaar steevast interessante lichtingen te hebben. Dat is dit jaar niet veel anders. Jonge praktijken die zich niet snel laten vatten en doen denken aan reeds bekende oeuvres van klinkende namen.

Toch is er dit jaargang duidelijk iets ingeslopen wat sommige presentaties wat suf maakt. Een aantal studenten is duidelijk met elkaar opgetrokken en omdat de presentaties ook niet heel duidelijk gekaderd zijn, beginnen de presentaties in elkaar over te vloeien. Dat kan tot interessante kruisbestuivingen leiden, maar hier wordt het vooral onduidelijk. Het mist de radicale positionering ten opzichte van elkaar. Dat kan natuurlijk nog komen, maar hier komen daardoor niet alle presentaties even goed uit de verf.

Een mooie plus van Arnhem is de altijd bovengemiddeld interessante docentenafdeling. Lang niet voor alle studenten is het kunstenaarschap het doel, maar er zijn er altijd wel een paar die toch duidelijk aanleg hebben.

Hier volgt een beeldverslag van wat er zoal om verschillende redenen opviel.