Eindexamen Expositie; AKI ArtEZ Enschede 2019

De academie van Enschede is altijd een beetje het buitenbeentje. Daar waar de meeste academies een vaak geruststellende kwaliteit laten zien, dat de aanstormende talenten keurig binnen de lijntjes schilderen, […]

De academie van Enschede is altijd een beetje het buitenbeentje. Daar waar de meeste academies een vaak geruststellende kwaliteit laten zien, dat de aanstormende talenten keurig binnen de lijntjes schilderen, is het juist Enschede waar vaak de praktijken ontwikelen die een stuk minder conformeren. Noem het gekkigheid, noem het reclancitrantie, maar altijd zitten er opvallend veel presentaties bij die net buiten de gebruikelijke bandbreedte van het veld vallen. Het is één van de academies die me altijd geinspireerd weer naar huis laat gaan. Niet omdat het per se allemaal zo goed is en het talenten zijn die we snel gaan terugzien in het bekende circuit, maar juist omdat het talenten zijn die de grenzen van de mogelijkheden oprekken. Of de grenzen gewoon totaal negeren.

Afijn, hier volgt een beeldverslag met een selectie van wat er dit jaar te zien is. Zoals altijd kun je op de foto’s klikken voor hoog resolutie afbeeldingen.