Dürst Britt & Mayhew; Paul Beumer & Alejandra Venegas – Frequently the woods are pink

Alejandra Venegas (1986) en Paul Beumer (1982) maken beiden schilderijen van bomen. De eerste snijdt in panelen een voorstelling en gebruikt vervolgens gouache om deze kleur te geven. Het levert […]

Alejandra Venegas (1986) en Paul Beumer (1982) maken beiden schilderijen van bomen. De eerste snijdt in panelen een voorstelling en gebruikt vervolgens gouache om deze kleur te geven. Het levert kleurrijke paneeltjes op die zowel vroeg-modernistisch als hedendaags ogen. De tweede maakt werken op basis van boomschors, door deze te vervlechten en te bleken ontstaan er iets dat lijkt op lappen textiel. In de pastelgekleurde lijsten worden ze verheven van artefacten naar een afbeelding.

De kleine sprankelende werken van Venegas en de grote lappein in pastelgekleurde lijsten van Beumer wisselen elkaar mooi af. Hoewel ze niet echt een relatie met elkaar aangaan qua beeld zijn er inhoudelijk wel raakvlakken te vinden. Venegas is duidelijk geinspireerd op uitzichten van haar thuis. Het werk van Beumer is gebasseerd op een techniek die je nog enkel in verre landen aantreft waar stof gemaakt wordt op basis van boomschors.

Het is dus een ontmoeting over een lange afstand die deze tentoonstelling, van twee ogenschijnlijk enorm verschillende praktijken bindt.

Deze tentoonstelling is nog tot en met 15 november te zien bij Dürst Britt & Mayhew in Den Haag.