1098

Afgelopen weekend was ik op bedrijfsuitje. Zonder helemaal in details te treden, ik werk bij een bedrijf en dat bestond 35 jaar. De zaken gaan blijkbaar goed want alle werknemers […]

Afgelopen weekend was ik op bedrijfsuitje. Zonder helemaal in details te treden, ik werk bij een bedrijf en dat bestond 35 jaar. De zaken gaan blijkbaar goed want alle werknemers mochten met partner naar Disneyland Parijs. Alles er op en er aan. Vandaar dus ook dat het de afgelopen dagen wat rustig was hier op het blog.

De attracties, het weer, de collega’s, de roddels, die ga ik jullie besparen. Maar er was het een en ander dat me opviel. Het park is geopend in 1992 (ik kan me nog herinneren dat het op het 8uur journaal kwam), en inmiddels is het zo hier en daar toe aan wat vervanging en een extra likje verf.

Ik zat in het Newport Bay Hotel. Dat hotel is dus ook al weer bijna 20 jaar oud en heeft bijna 1100 kamers. Het was daarmee ooit een van de grootste hotels in Europa. Het is een enorm doolhof, want moeite om het inzichtelijk te maken is niet gedaan. De gangen zijn allemaal overal en eindeloos hetzelfde.

Een van de eindeloze gangen

Een van de eindeloze gangen

Niet alleen die gangen zijn overal hetzelfde, alle 1098 kamers hebben dezelfde stoelen, en opmerkelijker, hetzelfde schilderij hangen.

Er is dus ooit bepaald dat in alle 1098 kamers hetzelfde beeld, op dezelfde plek op de wand kwam te hangen. Waarom dat beeld? Waarom de illusie wekken van een authentiek beeld, het papier was niet heel strak en lichtelijk verfrommeld. De lijst naar verhouding waarschijnlijk nog duur ook. De inhoud was niets meer dan een luxe poster. Toen ik mijn collega’s daar op attendeerde, vonden velen het vreemd dat iedereen exact hetzelfde had hangen.

En als het nu echt een mooi beeld was, maar het was vooral een erg knullig ding.

het bewuste "schilderij"

het bewuste “schilderij”

Verder heb ik me natuurlijk enorm vermaakt in het park, maar dat schilderij, en vooral het feit dat overal hetzelfde ding hangt, dat vind ik vreemd.

Een van de 2194 stoelen