Affordable Art Fair

Evenals vorig jaar streek de Affordable Art Fair neer in mijn huidige woonplaats. Vorig jaar vond deze plaats aan de andere zijde van de stad, nu zijn we beiden verhuisd naar andere […]

Evenals vorig jaar streek de Affordable Art Fair neer in mijn huidige woonplaats. Vorig jaar vond deze plaats aan de andere zijde van de stad, nu zijn we beiden verhuisd naar andere locaties en komen zo elkaar tegen met slechts een enkele weg tussen ons beiden. Niet gaan is een optie, maar mogelijk valt er iets te winnen door wel te gaan. Inspiratie vind ik doorgaans vooral in rafelranden van de kunsten, die vind je met gemak op de Affordable Art Fair.

De kwaliteit is vergeleken met de vorige editie aanzienlijk anders, zowel positief als negatief. Positief in de zin dat de echt mindere kwaliteit er niet meer is. Niet alles is heel artistiek, maar dan in elk geval nog serieus zelfs als het kitsch is. Helaas laten de betere galeries het afweten en zo blijft de kwalitiet gemiddeld dus nog altijd matig.

Maar toch, die rafelranden. Wie los van de context, de namen, het prijskaartje etc kijkt, ziet toch zo hier en daar opmerkelijke werken die prima voor hedendaagse kunst door zouden kunnen gaan of werk wat zo absurd (of absurd slecht) is dat het fantastisch werk is.

Merendeel wat er te zien is op de Affordable Art Fair doet pijn aan je ogen. Maar sommige juweeltjes maken het oversteken van de straat nog best de moeite waard. Maar, wie advies wil om wel of niet te gaan, wie bij het zien van de foto’s niet direct enthousiast wordt advieseer ik lekker thuis te blijven.

Agence mediArt - Paule Lemmer

Agence mediArt – Paule Lemmer

ArtitledContemporary - Daniel & Geo Fuchs

ArtitledContemporary – Daniel & Geo Fuchs

Chief & Spirits - Willem van de Hofstede

Chief & Spirits – Willem van de Hofstede

Daan Atelier - Danielle Posthumus

Daan Atelier – Danielle Posthumus

De Schone Kunsten - Andreas Strach

De Schone Kunsten – Andreas Strach

Down to Art - Marc De Corte

Down to Art – Marc De Corte

Huub Hannen Galerie - Nikki Pelaez

Huub Hannen Galerie – Nikki Pelaez

KunstID - Cecile Verwaaijen

KunstID – Cecile Verwaaijen

MooiMan Galerie - Richard Wallace

MooiMan Galerie – Richard Wallace

Norty Paris - Adlane Samet

Norty Paris – Adlane Samet

Orange Cobalt - Francois Benoit-Lison

Orange Cobalt – Francois Benoit-Lison

The Public House of Art - Eric Guo

The Public House of Art – Eric Guo

Ut Glaashoes - Marc Bielders

Ut Glaashoes – Marc Bielders

De Affordable Art Fair is nog tot en met 19 april in Maastricht.