3 jaar en het gastschrijversproject

Vandaag bestaat Lost Painters precies 3 jaar. De afgelopen 3 jaar heb ik ruim 1.100 artikelen geplaatst, iets meer dan 150 berichten over het nieuws van de afgelopen week, bijna […]

Vandaag bestaat Lost Painters precies 3 jaar.

De afgelopen 3 jaar heb ik ruim 1.100 artikelen geplaatst, iets meer dan 150 berichten over het nieuws van de afgelopen week, bijna 16.000 foto’s getoond, ruim 40.000 foto’s gemaakt, meer dan 1.000 tentoonstellingen bezocht en ruim 5.000 uur besteed aan deze website. Dat is zeven dagen in de week iedere dag 5 uur, al drie jaar eigenlijk onafgebroken. Het nemen van enige afstand om eens kritisch te kijken wat ik eigenlijk doe met deze website is er nog niet van gekomen.

Vandaar dat mij het driejarig jubileum een goede aanleiding leek om eens een poosje wat minder tijd te spenderen achter de computer en wat tijd te besteden voor enige contemplatie en andere bezigheden (zoals bijvoorbeeld schilderen). Oftewel, ik ga een poosje met vakantie.

Maar dat wil niet zeggen dat het blog hier stil komt te vallen. Integendeel. Al enige tijd geleden heb ik mensen uit de kunstwereld benaderd om een stukje in te zenden voor dit blog. Deze mensen komen uit alle hoeken en gaten van de Nederlandse kunstwereld. Sommige kent iedereen, sommige vrijwel niemand, maar allemaal hebben ze een visie op de hedendaagse kunst en welke dingen er op dit moment spelen of op een bepaalde manier van belang kunnen zijn. Ik heb ze dan ook gevraagd om vanuit hun eigen perspectief een stuk in te zenden over de kunst in Nederland. Zodoende zal er hier de komende weken een soort overzicht ontstaan van verschillende problemen en ideeen over de kunst. Niet alles sluit op elkaar aan, soms is het abstract, soms is het heel concreet, soms wat langer, soms wat korter. Maar allemaal zeggen ze iets wezenlijks om over na te denken wat samen een overzicht zou kunnen bieden van alle problematieken die aan de orde zijn.

Vanaf 1 mei zullen hier dagelijks artikelen te vinden zijn die niet van mijn hand zijn, maar van die anderen.

 

Tot 1 mei zal ik enkele artikelen publiceren die ik nog graag wil delen. Na het project zullen er weer snel frisse artikelen van mijn hand verschijnen.