KunstRai 2021

Hoewel er het afgelopen anderhalf jaar al meermaals sprake van was dat het mogelijkerwijs door zou gaan zijn de deuren dan nu eindelijk wel open. Het is niet alleen de […]

Hoewel er het afgelopen anderhalf jaar al meermaals sprake van was dat het mogelijkerwijs door zou gaan zijn de deuren dan nu eindelijk wel open. Het is niet alleen de eerste kunstbeurs in Amsterdam sinds de lockdown, het is tevens de eerste beurs in de RAI. Het voordeel daarvan is de verplaatsing naar de veel wijdere hal. Hierdoor is het verreweg de ruimste kunstbeurs ooit. Medebezoekers ontwijken is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Net als alle voorgaande jaren is de kwaliteit voor de liefhebber op de KunstRai wisselend. Voor de gemiddelde lezer hier is er waarschijnlijk niet heel veel nieuws onder de zon. Het moge duidelijk zijn dat deze beurs ook niet voor de ingewijden bedoelt is. Het is meer bedoelt voor iemand die iets moois voor boven de bank wil, meer dan dat het artistiek gezien interessant is. Al is dat er ook zeker wel te vinden voor wie goed zoekt. Het is de enorme diversiteit die de KunstRai ook genereus maakt voor het brede publiek, het is toegankelijk.

Hier volgt een beeldverslag met wat er zoal om diverse redenen opviel.

De KunstRai is tot en met zondag 12 september te bezoeken bij de RAI te Amsterdam.